Köttfärssås med rödbetor

Huvudrätt Lunch Middag
Köttfärssås med rödbetor

Ett enkelt att variera köttfärssåsen och samtidigt få in extra grönsaker på ett lätt sätt. Rödbetorna ger dessutom köttfärssåsen en mustigare smak.

Ingredienser

Köttfärs
400 g
Färska rödbetor
200 g
Salt
1 tsk
1 msk
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
3 dl
100 g
Rucola
150 g
Spaghetti
300 g

Gör så här

  • Koka spaghettin enligt anvisning på förpackning.
  • Skala och grovriv rödbetorna. Bryn färsen i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Rör ner rödbetor och såsen. Smaksätt med salt.
  • Låt allt koka några minuter. Smula över osten. Servera med spaghetti och toppa med rucolan.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

560 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/kottfarssas-med-rodbetor/