Köttfärssås
45 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Köttfärssås är en klassisk vardagsfavorit som går att variera med olika sorters färs och kryddningar. Den här varianten är gjord på bland annat nötfärs, morötter och selleri, och får en extra rund och krämig smak tack vare tillsatsen av matlagningsgrädde. Grädden mjukar upp tomaternas syra och ger såsen en sammetslen konsistens som gör att smaken av kött och kryddor verkligen kommer fram. Servera med nykokt pasta och kom ihåg - det är alltid gästerna som ska vänta på pastan och inte tvärt om!
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Morot
|
1 |
Stjälkselleri
|
2 |
1 msk | |
Nötfärs
|
500 g |
Rött matlagningsvin
|
1 dl |
Kalvfond
|
1 msk |
Vatten
|
1½ dl |
Krossade tomater à 400 g
|
1 burk |
2 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Torkad oregano
|
1 tsk |
Sambal oelek
|
2 tsk |
Pasta penne, gärna fullkorn
|
360 g |
---|---|
Färsk timjan
|
3 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
694 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,6 g |
Protein: | 23,1 % | 39,5 g |
Fett: | 32 % | 25,1 g |
Kolhydrater: | 44,3 % | 75,6 g |

