Köttfärsgryta
45 min
Matlåda
Frysbar
•
&format=jpg)
En mustig köttfärsgryta som bara behöver ett gott bröd och en klick gräddfil som tillbehör. Köttfärsgrytan kokas med både svarta bönor och kikärter så den är rejält mättande. Om du vill ha en hetare variant kan du krydda extra med t ex chili flakes. Extra god blir grytan då den toppas med riven cheddar!
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
2 msk | |
Lammfärs eller nötfärs
|
500 g |
Tomatpuré
|
2 msk |
Rökt eller vanligt paprikapulver
|
1 msk |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Konserverade körsbärstomater, ca 400 g
|
1 burk |
Vatten
|
3 dl |
Köttbuljong
|
2 tärningar |
Svarta bönor, ca 400 g
|
1 förp |
Kikärter, ca 400 g
|
1 förp |
Salt
|
Till servering:
Grovhackad bladpersilja
|
1 dl |
---|---|
150 g | |
3 dl | |
Baguette
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per portion utan bröd
Energi:
709 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 45 g |
Kolhydrater: | 27 g |
Fett: | 45 g |

