Köttfärsgryta med potatis
45 min
Matlåda
Varmrätt
•
En mustig köttfärsgryta med potatis, paprika och selleri som får extra smakdjup av tomatpuré och crème fraiche med paprika och chili. En värmande allt-i-ett-rätt som passar lika bra till vardags som till helgmiddag. Servera med baguette och färsk persilja.
Nytt
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Röd paprika
|
1 |
|
Blekselleri
|
2 stjälkar |
|
Fast potatis
|
500 g |
| 2 msk | |
|
Nötfärs
|
500 g |
|
Tomatpuré
|
3 msk |
|
Torkad rosmarin
|
½ msk |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Köttbuljong
|
1 tärning |
|
Japansk soja
|
2 msk |
| 2 dl |
Till servering:
|
Surdegsbaguette
|
1 |
|---|---|
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
679 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,8 g |
| Protein: | 22,4 % | 37,4 g |
| Fett: | 35,7 % | 27,4 g |
| Kolhydrater: | 41,9 % | 70 g |