Köttfärsgryta med potatis
45 min
Varmrätt
•
&format=webp)
En mustig köttfärsgryta med potatis, paprika och selleri som får extra smakdjup av tomatpuré och crème fraiche med paprika och chili. En värmande allt-i-ett-rätt som passar lika bra till vardags som till helgmiddag. Servera med baguette och färsk persilja.
Nytt
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Röd paprika
|
1 |
Blekselleri
|
2 stjälkar |
Fast potatis
|
500 g |
2 msk | |
Nötfärs
|
500 g |
Tomatpuré
|
3 msk |
Torkad rosmarin
|
½ msk |
Krossade tomater
|
400 g |
Vatten
|
2 dl |
Köttbuljong
|
1 tärning |
Japansk soja
|
2 msk |
2 dl |
Till servering:
Surdegsbaguette
|
1 |
---|---|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
683 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,2 g |
Protein: | 22,1 % | 37,2 g |
Fett: | 35,2 % | 27,2 g |
Kolhydrater: | 42,7 % | 71,8 g |

