Köttfärsgryta med potatis

45 min Varmrätt
Köttfärsgryta med potatis

En mustig köttfärsgryta med potatis, paprika och selleri som får extra smakdjup av tomatpuré och crème fraiche med paprika och chili. En värmande allt-i-ett-rätt som passar lika bra till vardags som till helgmiddag. Servera med baguette och färsk persilja.

Nytt

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Röd paprika
1
Blekselleri
2 stjälkar
Fast potatis
500 g
2 msk
Nötfärs
500 g
Tomatpuré
3 msk
Torkad rosmarin
½ msk
Krossade tomater
400 g
Vatten
2 dl
Köttbuljong
1 tärning
Japansk soja
2 msk
2 dl

Till servering:

Surdegsbaguette
1
Färsk persilja
1 kruka

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Tärna paprika och selleri. Skala och tärna potatisen.
  • Fräs lök, vitlök, paprika och selleri i smör- och rapsolja i en stor gryta tills de mjuknar.
  • Tillsätt köttfärsen och stek den smulig. Rör ner tomatpurén och torkad rosmarin, låt fräsa någon min.
  • Tillsätt potatis, krossade tomater, vatten, smulad buljong och soja. Låt koka under lock ca 20 min tills potatisen är mjuk.
  • Rör ner crème fraiche och låt allt bli varmt.
  • Toppa köttfärsgrytan med hackad persilja och servera med surdegsbaguette.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

683 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,2 g
Protein: 22,1 % 37,2 g
Fett: 35,2 % 27,2 g
Kolhydrater: 42,7 % 71,8 g
https://www.arla.se/recept/kottfarsgryta-med-potatis/