Kotlettrad i ugn

1 tim Lunch Middag
Kotlettrad i ugn

Här kommer ett perfekt recept att göra till vardags- eller helgmiddag. Se till så kotlettraden får en fin stekyta innan den går in i ugnen. Servera med en god marinad gjord på kapris, citron och rosmarin. De tunna kotlettskivorna är även riktigt goda att äta kalla!

Nytt

Ingredienser

Benfri kotlettrad
600 g
Flingsalt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 krm
Fänkålsfrön, rostade i panna
1 tsk
1 msk

Rostade rotfrukter:

Delikatesspotatis
1 kg
Morot
300 g
Palsternacka
300 g
1 msk
Flingsalt
1 tsk

Marinad:

Vitlöksklyftor
2
Citron, finrivet skal
1
Pressad citronsaft
2 msk
Kapris
1 burk à 100 g
Färsk rosmarin
1 msk
Olivolja
½ dl
Flytande honung
½ msk

Sallad:

Fänkål
1
Rucola
65 g
Pressad citronsaft
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150º eller 135º varmluft.
  • Gnid in köttet med flingsalt, svartpeppar och mortlade fänkålsfrön. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna och stek köttet gyllene runt om.
  • Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i ugnen, tills innertemperaturen är mellan 62º-65º (ca 35 min).
  • Rostade rotfrukter: Skölj bort ev. jord från rotfrukterna. Behåll potatisen hel om de är små, eller halvera om stora. Skär palsternackorna och morötterna i grova bitar. Lägg allt på en plåt. Ringla över smör- och rapsolja och flingsalt.
  • Tillaga rotfrukterna i ugnen tillsammans med kotlettraden. När kotlettraden är färdig kan du höja ugnen till 225º eller 200º varmluft och rosta grönsakerna ytterligare ca 10 min.

Marinad:

  • Skala och finhacka vitlöken. Riv skalet från citronen och pressa ut saften. Häll av kaprisen och hacka grovt. Finhacka rosmarinen. Lägg allt i en skål och tillsätt olivolja och honung. Blanda runt till en marinad.
  • Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs det i tunna skivor. Ringla över marinaden.

Sallad:

  • Ansa fänkålen och hyvla den tunt med en mandolin eller skär i tunna skivor med kniv.
  • Lägg upp rucola i en salladskål tillsammans med fänkål. Pressa över citronsaft.

Servering:

  • Servera marinerad kotletterad i ugn tillsammans med rostade rotfrukter, sallad och en klick crème fraiche.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

734 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 12,2 g
Protein: 22,2 % 40,1 g
Fett: 39,8 % 33,1 g
Kolhydrater: 38 % 68,6 g
https://www.arla.se/recept/kotlettrad-i-ugn/