Kotlettrad i ugn
1 tim
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Här kommer ett perfekt recept att göra till vardags- eller helgmiddag. Se till så kotlettraden får en fin stekyta innan den går in i ugnen. Servera med en god marinad gjord på kapris, citron och rosmarin. De tunna kotlettskivorna är även riktigt goda att äta kalla!
Nytt
Ingredienser
Benfri kotlettrad
|
600 g |
---|---|
Flingsalt
|
1 tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Fänkålsfrön, rostade i panna
|
1 tsk |
1 msk |
Rostade rotfrukter:
Delikatesspotatis
|
1 kg |
---|---|
Morot
|
300 g |
Palsternacka
|
300 g |
1 msk | |
Flingsalt
|
1 tsk |
Marinad:
Vitlöksklyftor
|
2 |
---|---|
Citron, finrivet skal
|
1 |
Pressad citronsaft
|
2 msk |
Kapris
|
1 burk à 100 g |
Färsk rosmarin
|
1 msk |
Olivolja
|
½ dl |
Flytande honung
|
½ msk |
Sallad:
Fänkål
|
1 |
---|---|
Rucola
|
65 g |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Till servering:
2 dl |
Gör så här
Marinad:
Sallad:
Servering:
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per port
Energi:
734 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 12,2 g |
Protein: | 22,2 % | 40,1 g |
Fett: | 39,8 % | 33,1 g |
Kolhydrater: | 38 % | 68,6 g |

