Kotlettrad i ugn
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Här kommer ett perfekt recept att göra till vardags- eller helgmiddag. Se till så kotlettraden får en fin stekyta innan den går in i ugnen. Servera med en god marinad gjord på kapris, citron och rosmarin. De tunna kotlettskivorna är även riktigt goda att äta kalla!
Ingredienser
|
Benfri kotlettrad
|
600 g |
|---|---|
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
|
Fänkålsfrön, rostade i panna
|
1 tsk |
| 1 msk |
Rostade rotfrukter:
|
Delikatesspotatis
|
1 kg |
|---|---|
|
Morot
|
300 g |
|
Palsternacka
|
300 g |
| 1 msk | |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Marinad:
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|---|---|
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Pressad citronsaft
|
2 msk |
|
Kapris
|
1 burk à 100 g |
|
Färsk rosmarin
|
1 msk |
|
Olivolja
|
½ dl |
|
Flytande honung
|
½ msk |
Sallad:
|
Fänkål
|
1 |
|---|---|
|
Rucola
|
65 g |
|
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Till servering:
| 2 dl |
Gör så här
Marinad:
Sallad:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
734 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 12,2 g |
| Protein: | 22,2 % | 40,1 g |
| Fett: | 39,8 % | 33,1 g |
| Kolhydrater: | 38 % | 68,6 g |