Körsbärsmarmelad

20 min
Arbetstid: 20 min
Brunch Buffé Frukost Tillbehör
Frysbar
Körsbärsmarmelad

Körsbärsmarmelad är gott till rostat bröd och som härlig smakkompis till alla de olika ostarna på ostbrickan.

Ingredienser

Urkärnade körsbär
300 g
Vatten
1 dl
Pressad citronsaft
2 tsk
Syltsocker
3 dl

Gör så här

  • Koka upp körsbär, vatten och citronsaft i en kastrull och sjud under lock ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden.
  • Tillsätt syltsocker. och fortsätt koka 2-3 min under omrörning.
  • Häll upp i väl rengjorda burkar. Låt svalna och förvara i kyl.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

250 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 1,1 g
Protein: 1,1 % 0,7 g
Fett: 0,4 % 0,1 g
Kolhydrater: 98,5 % 60,7 g
https://www.arla.se/recept/korsbarsmarmelad/