Korean Meatballs med krossad gurksallad
45 min
•
Koreanska köttbullar med hetta och sötma – serverade med krispig krossad gurksallad och en sval, krämig sås med gochujang och lime. En smakrik rätt som kombinerar det bästa av asiatisk streetfood och svensk husman!
Nytt
Ingredienser
Köttbullar:
|
Nötfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Panko
|
1 dl |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk ingefära
|
1 msk |
|
Gochujang
|
2 msk |
|
Japansk soja
|
2 msk |
|
Sesamolja
|
1 tsk |
|
Farinsocker
|
1 msk |
| 1 tsk |
Kall sås:
| 2 dl | |
|
Gochujang
|
1 msk |
|
Lime, finrivet skal
|
1 |
|
Salt
|
1 krm |
Gurksallad:
|
Gurkor
|
2 |
|---|---|
|
Risvinäger
|
1 msk |
|
Sesamolja
|
1 tsk |
|
Chili flakes
|
0.5 - 1 tsk |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
Sojasås:
|
Japansk soja
|
3 msk |
|---|---|
|
Farinsocker
|
1 msk |
|
Honung
|
1 msk |
|
Gochujang
|
1 msk |
|
Risvinäger
|
1 msk |
|
Sesamolja
|
1 tsk |
|
Majsstärkelse
|
1 tsk |
|
Kallt vatten
|
½ dl |
Till servering:
|
Jasminris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Rostade sesamfrön
|
2 msk |
|
Salladslök
|
1 knippe |
Gör så här
Kall sås:
Gurksallad:
Sojasås:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
774 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,3 g |
| Protein: | 20,1 % | 38,3 g |
| Fett: | 33,1 % | 29 g |
| Kolhydrater: | 46,8 % | 89,2 g |