Kompott på bär med kanelcrème

Kompott på bär med kanelcrème

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

En kompott av säsongens bär smaksatt med citrongräs och citronmeliss blir en härlig efterrätt. Bärkompotten serveras med söt, mild kanelcrème.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ca 1 liter bär t ex hallon, björnbär, vinbär, krusbär, körsbär
  • 2 citrongräs
  • 1 dl vatten
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl blad av citronmeliss

Kanelcrème:

Gör så här:

Gör så här:

Skiva citrongräset tunt på längden. Koka citrongräs och farinsocker i vattnet några minuter. Lägg i bären och citronmeliss och låt det kallna. Smaksätt kvarg med florsocker, vaniljsocker och kanel. Servera kompotten med kanelcrème.

Tips:

Citrongräs kan bytas till rivet skal av 1/2 citron.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem