Kompott på bär med kanelcrème

Kompott på bär med kanelcrème

20 min Efterrätt
En kompott av säsongens bär smaksatt med citrongräs och citronmeliss blir en härlig efterrätt. Bärkompotten serveras med söt, mild kanelcrème.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skiva citrongräset tunt på längden. Koka citrongräs och farinsocker i vattnet några minuter.
  • Lägg i bären och citronmeliss och låt det kallna.
  • Smaksätt kvarg med florsocker, vaniljsocker och kanel.
  • Servera kompotten med kanelcrème.
Klart!
Tips:

Citrongräs kan bytas till rivet skal av 1/2 citron.

Ingredienser

Bär t ex hallon, björnbär, vinbär, krusbär, körsbär
ca 1 liter
Citrongräs
2
Vatten
1 dl
Farinsocker
½ dl
Blad av citronmeliss
½ dl
Kanelcrème:
250 g
Florsocker
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Malen kanel
1 tsk