Kompott på bär med kanelcrème

Kompott på bär med kanelcrème

Betyg

(8 st)

En kompott av säsongens bär smaksatt med citrongräs och citronmeliss blir en härlig efterrätt. Bärkompotten serveras med söt, mild kanelcrème.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ca 1 liter bär t ex hallon, björnbär, vinbär, krusbär, körsbär
  • 2 citrongräs
  • 1 dl vatten
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl blad av citronmeliss

Kanelcrème:

Gör så här:

Gör så här:

Skiva citrongräset tunt på längden. Koka citrongräs och farinsocker i vattnet några minuter. Lägg i bären och citronmeliss och låt det kallna. Smaksätt kvarg med florsocker, vaniljsocker och kanel. Servera kompotten med kanelcrème.

Tips:

Citrongräs kan bytas till rivet skal av 1/2 citron.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem