Kompott på bär med kanelcrème
20 min
Efterrätt
•
En kompott av säsongens bär smaksatt med citrongräs och citronmeliss blir en härlig efterrätt. Bärkompotten serveras med söt, mild kanelcrème.
Ingredienser
|
Bär t ex hallon, björnbär, vinbär, krusbär, körsbär
|
ca 1 liter |
|---|---|
|
Citrongräs
|
2 |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Farinsocker
|
½ dl |
|
Blad av citronmeliss
|
½ dl |
Kanelcrème:
| 250 g | |
|
Florsocker
|
½ dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Citrongräs kan bytas till rivet skal av 1/2 citron.
Näringsvärden, per port
Energi:
205 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,8 g |
| Protein: | 14,9 % | 7,5 g |
| Fett: | 31,1 % | 7,2 g |
| Kolhydrater: | 54 % | 27,2 g |