Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Kokosparfait med mynta
Kokosparfait med mynta
60+ min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Myntans friskhet bryter av mot parfaitens sötma.
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(28195)
45 min
Våfflor
(6353)
35 min
Smulpaj
(2052)
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(4409)
55 min
Kärleksmums
(11190)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rosta kokosen i en torr varm stekpanna tills den blir ljusbrun.
Rör ihop äggulor, florsocker, mynta och kokosmjölk. Vispa grädden. Rör ner grädde och kokos i äggsmeten.
Häll smeten i en avlång form, täck med plast. Frys i minst 4 tim.
Ta fram kokosparfaiten och låt stå i kyl ca 30 min före servering.
Stjälp upp parfaiten på en skärbräda. Skär den i skivor och sedan på diagonalen. Servera med frukt.
Klart!
Ingredienser
Kokosflingor
1 dl
Äggulor
2
Florsocker
1 dl
Hackad färsk mynta
2 tsk
Kokosmjölk
1 dl
Kelda® Mellangrädde
2½ dl
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(28195)
45 min
Våfflor
(6353)
35 min
Smulpaj
(2052)
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(4409)
55 min
Kärleksmums
(11190)
45 min
Sockerkaka
(6407)
Budget
Ugnspannkaka
(612)
35 min
Havresmulpaj
(814)
15 min
Fattiga riddare
(2293)
15 min
Pannkakssmet
(773)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum