Klassisk råbiff
25 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
En svensk klassiker när den är som bäst. Råbiffen serveras med rå äggula, finhackade tillbehör som rödbetor, kapris och saltgurka – och förstås en klick senapskräm. En elegant och smakrik rätt som passar både som förrätt och huvudrätt. Serveras gärna med smörstekt bröd för extra lyxig känsla.
Ingredienser
Råbiff:
|
Nötinnanlår eller oxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Senapskräm:
| 2 dl | |
|
Dijonsenap
|
2 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Tillbehör:
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Äggulor
|
4 |
|
Inlagda rödbetor, tärnad
|
1 dl |
|
Saltgurka, tärnad
|
1 dl |
|
Kapris
|
4 msk |
Till servering:
|
Surdegsbröd
|
4 skivor |
|---|---|
| 2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
626 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 27,5 % | 42,3 g |
| Fett: | 48,5 % | 34,3 g |
| Kolhydrater: | 24 % | 37 g |