Klassisk bolognese
Huvudrätt
Matlåda
Middag
Tillbehör
•
En klassisk bolognese är en mustig och smakrik köttfärssås som älskas av både stora och små. Den långsamt kokta såsen med lök, morötter, selleri och tomat blir härligt simmig och får en rund, fyllig smak. Den här receptvarianten är en extra stor sats som räcker till hela familjen och går utmärkt att frysa in, vilket gör den perfekt för stressfria vardagsmiddagar. Vill du variera smaken kan du prova med lamm- eller viltfärs istället för nötfärs.
Ingredienser
|
Nötfärs
|
800 g |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
|
Morötter
|
2 |
|
Blekselleri
|
1 stjälk |
| 25 g | |
|
Färsk oregano
|
1 tsk |
|
Tomatpuré
|
½ dl |
|
Salt
|
½ msk |
|
Svartpeppar
|
1 tsk |
|
Krossade tomater à 400 g
|
2 burkar |
| 2 dl |
Till servering:
|
Fullkornspasta
|
720 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
556 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,4 g |
| Protein: | 23,7 % | 32,5 g |
| Fett: | 25,9 % | 16,3 g |
| Kolhydrater: | 50,4 % | 68,9 g |