Kladdig kladdkaka

Kladdig kladdkaka

30 min Efterrätt
En extra kladdig kladdkaka blir resultatet av den här smeten och chansen är stor att du kommer baka världens godaste kladdkaka. Smaksätt den med det du gillar mest, kanske polkagris eller saltlakrits?
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdig-kladdkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret.
  • Rör ihop ägg och socker i en bunke.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen 12-14 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
Klart!

Glutenfri kladdkaka

Byt ut vetemjöl mot 1 ½ dl hasselnötsmjöl, mandelmjöl eller kokosmjöl. Smörj formen och bröa den med det mjöl som använts. Grädda ca 15 min.

Energi:

245 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 12 g
Video
Kladdkaka – toppa med topping

Kladdkaka är ju gott som det är, men vill du få kladdkakan extra god och snygg? Stjärnkocken Johanna Westman ger förslag på toppings och tillbehör som passar att servera till kladdkaka.

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
½ msk
Salt
2 krm