Kimchi

Kimchi

60+ min Buffé
Kimchi är ett vanligt tillbehör i det koreanska köket. Fantastiskt smakrikt och gott med både sälta och hetta. Passar utmärkt på en buffé eller som tillbehör till middagen. Det här kimchi receptet gör du på bland annat salladskål, blomkål, morot och rättika. Smaksätts med chilli och ingefära.  Kimchi är oftast synonymt med fermenterad salladskål, men kan även innefatta andra grönsaker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela salladskålen i kvartar, skär bort roten och separera bladen i en stor skål. Salta kålen och låt stå ca 1 tim.
  • Skölj salladskålen noga. Koka vatten, rismjöl och socker under omrörning. Låt svalna något och blanda i ingefära, vitlök, lök, fisksås, chiliflakes, paprikapulver och rör ihop.
  • Skär resten av grönsakerna i tunna strimlor .Tillsätt grönsakerna och den saltade salladskålen till chiliblandningen och blanda noggrant.
  • Lägg i glasburkar, täck med plastfolie och sätt på lock. Fyll inte burkarna helt. Låt stå framme i rumstemperatur 2 dagar. Kimchin ska bubbla av jäsning.
  • Förvara i kyl och kimchin är nu klar att ätas.
Klart!
Energi:

460 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 75 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Salladskål
1 kg
Salt
2 msk
Vatten
1½ dl
Rismjöl
2 msk
Strösocker
1 msk
Riven färsk ingefära
1 msk
Riven vitlöksklyftor
2
Fisksås
½ dl
Chili flakes
2 msk
Paprikapulver
3 msk
Blomkål
100 g
Morot
1
Rättika
150 g