Kikärtssallad med tärnad vitost

Kikärtssallad med tärnad vitost

20 min
En enkel sallad med smak av medelhavet. Nästan som tabbouleh men utan bulgur.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Tärna gurkan. Skala och strimla löken.
  • Blanda kikärter, lök och gurka i en skål tillsammans med sesam- och olja. Vänd ner persilja och avrunna osttärningar. Pressa över citron och smaka av med salt och peppar.
  • Servera med t ex grillad kyckling och bröd.
  • Tips! Persiljan kan bytas mot koriander.
Klart!
Energi:

305 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Kikärter, 400 g
1 burk
Gurka
1
Rödlök
1
Sesamolja
1 tsk
Olivolja, från vitosten
2 msk
Hackad bladpersilja
1 dl
1 burk
Citron
½
Salt och peppar