Ketchup

Ketchup

Betyg

(0 st)

Hemkokt ketchup smakar så mycket mer och är inte särskilt svårt att göra. Extra kul att servera när du gör egna hamburgare.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 5 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ msk vitvinsvinäger
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp vatten. Skär bort roten från tomaterna och gör ett kryss på andra sidan. Lägg tomaterna i det kokande vattnet ca 2 min. Ta upp dem och lägg i kallt vatten. Skala tomaterna och skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg tomat, lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, socker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull. Koka upp och sjud ca 20 min. Mixa ketchupen slät. Låt kallna. Förvara i kyl.

Näringsvärden, per dl

  • Energi: 40 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 0 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem