Hamburgare med hemgjord ketchup

Hamburgare med hemgjord ketchup

40 min Huvudrätt
Hemmagjorda hamburgare är så mycket godare och här har vi en variant på saftig högrevsfärs. Den egna ketchupen gör den extra speciell.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med ketchupen.
  • Koka upp vatten. Skär bort roten från tomaterna och gör ett kryss på andra sidan.
  • Lägg tomaterna i det kokande vattnet ca 2 min. Ta upp dem och lägg i kallt vatten.
  • Skala tomaterna och skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Lägg tomat, lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, farinsocker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 20 min.
  • Mixa ketchupen slät. Låt kallna.
  • Blanda färsen med worcestersåsen. Forma 4 hamburgare, salta och peppra. Stek hamburgarna i smör-&rapsolja, ca 2 min på varje sida.
  • Dela hamburgerbröden. Lägg ihop hamburgarna med skivad tomat, salladsblad och ca 2 msk ketchup per hamburgare.
Klart!
Tips:

Ketchupen håller ca 3 veckor i kyl.

Energi:

470 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Högrevsfärs
500 g
Worcestershiresås
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Ketchup:
Tomater
5
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Vitvinsvinäger
1½ msk
Tomatpuré
½ dl
Farinsocker
1 msk
Worcestershiresås
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hamburgerbröd
4
Tomater
2
Krispsallad
4 blad