Hamburgare med hemgjord ketchup
40 min
Huvudrätt
•
Hemmagjorda hamburgare är så mycket godare och här har vi en variant på saftig högrevsfärs. Den egna ketchupen gör den extra speciell.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ketchupen håller ca 3 veckor i kyl.
Energi:
470 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 30 g |
Ingredienser
Högrevsfärs
|
500 g |
---|---|
Worcestershiresås
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
2 msk |
Ketchup:
Tomater
|
5 |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Vitvinsvinäger
|
1½ msk |
Tomatpuré
|
½ dl |
Farinsocker
|
1 msk |
Worcestershiresås
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Hamburgerbröd
|
4 |
---|---|
Tomater
|
2 |
Krispsallad
|
4 blad |