Hamburgare med hemgjord ketchup

Hamburgare med hemgjord ketchup

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Hemmagjorda hamburgare är så mycket godare och här har vi en variant på saftig högrevsfärs. Den egna ketchupen gör den extra speciell.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ketchup:

  • 5 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ msk vitvinsvinäger
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 tomater
  • 4 blad krispsallad

Gör så här:

Gör så här:

Blanda färsen med worcestersåsen. Forma 4 hamburgare, salta och peppra. Stek hamburgarna i smör-&rapsolja, ca 2 min på varje sida.

Fortsätt med ketchupen. Koka upp vatten. Skär bort roten från tomaterna och gör ett kryss på andra sidan. Lägg tomaterna i det kokande vattnet ca 2 min. Ta upp dem och lägg i kallt vatten. Skala tomaterna och skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg tomat, lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, farinsocker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 20 min. Mixa ketchupen slät. Låt kallna.

Dela hamburgerbröden. Lägg ihop hamburgarna med skivad tomat, salladsblad och ca 2 msk ketchup per hamburgare.

Tips:

Ketchupen håller ca 3 veckor i kyl.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem