Hemmagjord ketchup

50 min Snabbmat
Hemmagjord ketchup

Hemkokt ketchup smakar så mycket mer och är inte särskilt svårt att göra. Extra kul att servera när du gör egna hamburgare.

Ingredienser

Tomater
ca 500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Vitvinsvinäger
1½ msk
Tomatpuré
½ dl
Farinsocker
1 msk
Worcestershiresås
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Koka upp vatten. Skär bort roten från tomaterna och gör ett kryss på andra sidan.
  • Lägg tomaterna i det kokande vattnet ca 2 min. Ta upp dem och lägg i kallt vatten.
  • Skala tomaterna och skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Lägg tomat, lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, socker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull. Koka upp och sjud ca 20 min.
  • Mixa ketchupen slät. Låt kallna. Häll upp i glasburk med lock och förvara i kyl.
Klart!

Näringsvärden, per dl

Energi:

40 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 0 g
https://www.arla.se/recept/hemmagjord-ketchup/