KESO® Cottage cheese-bowl med vaniljyoghurt och äpple

10 min Frukost
KESO® Cottage cheese-bowl med vaniljyoghurt och äpple

En krämig och fräsch bowl med KESO® Cottage cheese och vaniljyoghurt, toppad med smörstekta äpplen smaksatta med kanel, kardemumma och lönnsirap. Låt äpplena svalna något innan servering för bästa smak och konsistens.

Nytt

Ingredienser

Äpple:

Svenska äpplen
2
1 msk
Malen kanel
2 krm
Nymortlade kardemummakärnor
2 krm
Lönnsirap
2 tsk

Topping:

Pekannötter
12
Färsk timjan

Gör så här

  • Tärna äpplena. Stek dem hastigt i smör i en stekpanna. Smaksätt med kanel, kardemumma och lönnsirap. Låt äpplena svalna något innan servering.
  • Rör ihop KESO® Cottage cheese vanilj och vaniljyoghurt i en bunke tills blandningen är jämn och krämig.
  • Fördela basen i fyra skålar. Toppa med de något svalnade äppelbitarna, pekannötter och några timjanblad. Servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

285 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,9 g
Protein: 25,4 % 17,8 g
Fett: 45,5 % 14,7 g
Kolhydrater: 29,1 % 20,4 g
https://www.arla.se/recept/kesor-cottage-cheese-bowl-med-vaniljyoghurt-och-apple/