Kebab i pitabröd
45 min
Huvudrätt
Middag
Tillbehör
•
Hemgjord klassisk kebab med de rätta smakerna!
Ingredienser
Vitlöksås:
| 2 dl | |
|
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
|
Salt
|
Tomatsås:
|
Rödlök
|
½ |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 1 msk | |
|
Krossade tomater
|
½ burk |
|
Salt och svartpeppar
|
Kebab:
|
Entrecote, lövbiff eller fläskkarré
|
500 g |
|---|---|
|
Kebabkrydda
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Olja
|
2 msk |
Tillbehör:
|
Gurka
|
1 |
|---|---|
|
Rödlök
|
½ |
|
Tomater
|
2 |
|
Isbergssallad
|
1 |
|
Pitabröd
|
4 |
|
Feferoni
|
4 |
Gör så här
Vitlöksås:
Tomatsås:
Kebab:
Tillbehör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
572 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,5 g |
| Protein: | 27 % | 38 g |
| Fett: | 38 % | 24,6 g |
| Kolhydrater: | 35 % | 49,2 g |