Kasslergratäng

1 tim 15 min Buffé Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Kasslergratäng

Hela middagen i en form! Smakrik och krämig gratäng som passar bra på buffébordet också, servera gärna med en grön sallad.

Ingredienser

Benfri kassler
500 g
Potatis
900 g
Morötter
4
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Röd paprika
1
2 msk
Vetemjöl
1 msk
5 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad oregano
1 tsk
150 g
Färsk oregano
ingen enhet

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär kasslern i tunna strimlor. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot tunt. Skär löken i tunna skivor och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  • Hetta upp 1 msk smör- och rapsolja i en vid stekpanna. Stek kassler, potatis, morot, lök och paprika i omgångar så de får fin färg, ca 10 min. Lägg över allt i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
  • Smält 1 msk smör- och rapsolja i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och vispa ihop till en tjock redning. Häll i grädden och låt sjuda i ca 3 min till krämig konsistens. Smaka av med oregano, salt och svartpeppar. Häll grädden över grönsakerna och kasslern.
  • Strö över ost och tillaga gratängen i mitten av ugnen i ca 30 min.
  • Toppa kasslergratäng med färsk oregano och servera med grönsallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

470 kcal

Näringsvärden per port exkl tillbehör
Protein: 28 g
Fett: 25 g
Kolhydrater: 30 g
https://www.arla.se/recept/kasslergratang/