Kasslergratäng

1 tim 15 min Buffé Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Kasslergratäng

Hela middagen i en form! Smakrik och krämig gratäng som passar bra på buffébordet också, servera gärna med en grön sallad.

Ingredienser

Benfri kassler
750 g
Potatis
1½ kg
Morot
1
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
3
Röd paprika
1
1 msk
5 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Strimla kasslern. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot. Strimla löken och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  • Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
  • Häll över grädden och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min. Strö över osten och gratinera ytterligare ca 30 min. Servera gärna med sallad.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

470 kcal

Näringsvärden per port exkl tillbehör
Protein: 28 g
Fett: 25 g
Kolhydrater: 30 g
https://www.arla.se/recept/kasslergratang/