Kassler med örter och valnötter

15 min
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt Lunch Middag
Kassler med örter och valnötter

Kassler i basilikadoftande pestosås med valnötter.

Ingredienser

Kassler
500 g
Vitlöksklyftor
2
Vetemjöl
1½ msk
4 dl
Köttbuljong
1 tärning
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Hackad färsk persilja
1 dl
Hackad färsk basilika
1 dl
Grovhackade valnötter
½ dl

Gör så här

  • Skär kasslern i skivor. Skala och hacka vitlöken.
  • Fräs löken i smör i en stekpanna. Rör ner mjölet. Tillsätt grädde och smulad buljongtärning. Låt såsen koka upp.
  • Lägg kasslern i såsen och låt den koka 1-2 min. Rör ner citron, persilja, basilika och valnötter.
Markera receptet som tillagat

Såsen kan förberedas helt. Vitlök kan bytas ut mot 1 gul lök för 4 port. Färsk basilika kan bytas ut på fryst.

Näringsvärden, per port

Energi:

363 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2 g
Protein: 34,2 % 30,6 g
Fett: 54,8 % 22,5 g
Kolhydrater: 11 % 9,8 g
https://www.arla.se/recept/kassler-med-pesto/