Kassler med grönsaksremoulad

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Kassler med grönsaksremoulad

Kassler är härlig sommarmat som blir extra god när man skär den i tunna, tunna skivor. Servera kall med en smakrik yoghurtsås och kokt färskpotatis.

Ingredienser

Kassler
400 g

Grönsaksremoulad:

2 dl
Senap
1 msk
Hackad ättiksgurka
2 msk
Kapris
1 msk
Majonnäs
2 msk
Hackad färsk gräslök
½ dl
Fasta tomater
3
Potatis
750 g
Surdegsbaguette
1

Gör så här

  • Börja med att tvätta eller skala och koka potatisen.
  • Blanda yoghurt, senap, ättiksgurka, kapris, majonnäs och hälften av gräslöken.
  • Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Skär tomaterna i tärningar och vänd ner i såsen.
  • Skär kasslern i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Strö över resten av gräslöken.
  • Servera kasslern med remoulad, potatis och bröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

561 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,1 g
Protein: 23,3 % 32,1 g
Fett: 22,4 % 14,2 g
Kolhydrater: 54,3 % 75 g
https://www.arla.se/recept/kassler-med-gronsaksremoulad/