Kassler i ugn med senap och tomat

Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Kassler i ugn med senap och tomat

Kassler bakad i ugn med smakrikt täcke av färskost och tomater. En ny vardagsfavorit!

Ingredienser

Kassler
400 g
150 g
Dijonsenap
1 msk
Flytande honung
1 msk
Tomater
2
Hackad färsk basilika
1 dl
Råris
3 dl
Salladsmix
65 g

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Skär kasslern i skivor och lägg i en ugnssäker form.
  • Rör ihop färskost, senap och honung. Bred färskost på varje skiva. Skiva tomaterna och lägg på färskosten
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min. Strö över örter och servera med ris och sallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

444 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,2 g
Protein: 26,4 % 28,8 g
Fett: 27,3 % 13,7 g
Kolhydrater: 46,3 % 50,6 g
https://www.arla.se/recept/kassler-i-ugn-med-senap-och-tomat/