Kardemummascones med apelsinfärskost

Afternoon tea Brunch Frukost
Kardemummascones med apelsinfärskost

Dessa fluffiga kardemummascones bakas snabbt och enkelt i muffinsform och serveras med en len färskost smaksatt med apelsinskal samt söt apelsinmarmelad. Perfekt till helgfrukosten, brunchen eller en mysig fikastund.

Nytt

Ingredienser

Vetemjöl
5 dl
Bakpulver
2 tsk
Strösocker
2 tsk
Salt
1 krm
Kardemummakärnor, mortlade
1 tsk
75 g
3 dl

Apelsinfärskost:

150 g
Finrivet apelsinskal
1 - 2 tsk

Till servering:

Apelsinmarmelad
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och kardemumma i en bunke.
  • Finfördela smöret i mjölet. Rör i gräddfil och arbeta raskt ihop till en deg.
  • Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela i 6 bitar. Forma till bollar och lägg i smord muffinsform.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 12 min till fin färg.
  • Gör apelsinfärskosten. Blanda färskost med finrivet apelsinskal.
  • Servera nybakade kardemummascones med apelsinfärskost och apelsinmarmelad.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

447 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,2 g
Protein: 6,5 % 7,1 g
Fett: 47,3 % 23,9 g
Kolhydrater: 46,2 % 50,8 g
https://www.arla.se/recept/kardemummascones-med-apelsinfarskost/