Kardemummafondant

Kardemummafondant

Betyg

(72 st)

Recept på en gudomlig chokladbakelse som imponerar på gästerna. Förbered innan middagen och grädda klart medan varmrätten dukas ut.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • 1 msk florsocker
  • ½ tsk kardemummakärnor
  • 2 dl Arla® vispgrädde

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite. Vispa smör och socker med elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mjöl, kardemumma, salt och choklad. Klicka smeten i stora muffinsformar av papper, ca 1 ½ dl. Hit kan du förbereda. Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, de ska vara lösa i mitten. Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra över florsocker och kardemumma. Serveras varma med vispad grädde.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 640 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 52 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem