Kantarellrisotto

Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Kantarellrisotto

Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.

Ingredienser

Gul lök
1
Rotselleri
100 g
Avorioris
2 dl
Vatten
5 dl
Kantarellfond
2 msk
Torrt vitt vin
½ dl
Svamp, t ex trattkantareller
200 g
2 msk
2 dl
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk gräslök
2 msk

Gör så här

  • Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull.
  • Rör i riset och häll på vatten, fond och vin. Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min.
  • Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och peppar i riset. Strö över gräslök.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

333 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,9 g
Protein: 11,9 % 9,7 g
Fett: 35,1 % 13,2 g
Kolhydrater: 50,4 % 41,3 g
https://www.arla.se/recept/kantarellrisotto/