
Bakad laxfile med risotto
Ljuvlig ugnsbakad laxfilé som täcks med varsamt mortlad, hemmagjord pesto. Servera krämig risotto smaksatt med citronsaft till laxen.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 bitar laxfilé á 150 g
- rivet skal av 1 citron
- ½ dl rostade pinjekärnor
- 1 dl hackad färsk basilika
- 1 krm svartpeppar
Risotto
- 2 dl avorioris
- 1 gul lök
- 1 dl torrt vitt vin
- pressad saft av ½ citron
- 4 dl kycklingbuljong
-
1½ dl Arla Präst®, riven
-
50 g Arla® Svenskt Smör
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Mortla eller mixa samman skalet av citron, pinjekärnor, basilika och peppar. Gnid in laxbitarna med blandningen och lägg dem i en ugnssäker form. Hyvla en tunn skiva smör och lägg på varje filé. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50°, ca 15 min. Risotto: Skala och hacka löken fint. Fräs den och riset i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt vin och citronsaft och låt det koka in. Späd med varm buljong lite i taget och fortsätt koka 15 -18 min, rör om då och då. Tillsätt ost och resten av smöret. Servera laxen med risotton.
Näringsvärden, per port
- Energi: 620 kcal
- Protein: 36 g
- Kolhydrater: 29 g
- Fett: 41 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut