Bakad laxfile med risotto

Bakad laxfile med risotto

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(97 st)

Ljuvlig ugnsbakad laxfilé som täcks med varsamt mortlad, hemmagjord pesto. Servera krämig risotto smaksatt med citronsaft till laxen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 bitar laxfilé á 150 g
  • rivet skal av 1 citron
  • ½ dl rostade pinjekärnor
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 krm svartpeppar

Risotto

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Mortla eller mixa samman skalet av citron, pinjekärnor, basilika och peppar. Gnid in laxbitarna med blandningen och lägg dem i en ugnssäker form. Hyvla en tunn skiva smör och lägg på varje filé. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50°, ca 15 min. Risotto: Skala och hacka löken fint. Fräs den och riset i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt vin och citronsaft och låt det koka in. Späd med varm buljong lite i taget och fortsätt koka 15 -18 min, rör om då och då. Tillsätt ost och resten av smöret. Servera laxen med risotton.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 620 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 41 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem