Bakad laxfile med risotto

Bakad laxfile med risotto

Ljuvlig ugnsbakad laxfilé som täcks med varsamt mortlad, hemmagjord pesto. Servera krämig risotto smaksatt med citronsaft till laxen.
Betyg (96 st)

Mitt betyg:

Bakad laxfile med risotto

Ljuvlig ugnsbakad laxfilé som täcks med varsamt mortlad, hemmagjord pesto. Servera krämig risotto smaksatt med citronsaft till laxen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 4 bitar laxfilé á 150 g
  • rivet skal av 1 citron
  • ½ dl rostade pinjekärnor
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 krm svartpeppar

Risotto

  • 2 dl avorioris
  • 1 gul lök
  • 1 dl torrt vitt vin
  • pressad saft av ½ citron
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1½ dl Arla Präst®, riven
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Havssalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Mortla eller mixa samman skalet av citron, pinjekärnor, basilika och peppar. Gnid in laxbitarna med blandningen och lägg dem i en ugnssäker form. Hyvla en tunn skiva smör och lägg på varje filé. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50°, ca 15 min. Risotto: Skala och hacka löken fint. Fräs den och riset i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt vin och citronsaft och låt det koka in. Späd med varm buljong lite i taget och fortsätt koka 15 -18 min, rör om då och då. Tillsätt ost och resten av smöret. Servera laxen med risotton.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 620 kcal
  • Fett: 41 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Protein: 36 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.