Kanelkola
45 min
•
Arbetstid: 30 min
•
Ljus och god kola med smak av kanel och smör. Glykossirap gör kola mjuk och len och lite salt ger extra skjuts till smakerna.
Ingredienser
|
Vaniljstång
|
½ |
|---|---|
| 100 g | |
|
Kanelstänger
|
3 |
| 2 dl | |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Ljus sirap
|
½ dl |
|
Glykossirap
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.
Näringsvärden, per st
Energi:
60 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,1 g |
| Protein: | 0,7 % | 0,1 g |
| Fett: | 46,9 % | 3,2 g |
| Kolhydrater: | 52,4 % | 7,8 g |
Video
Så lyckas du med kolan
Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!