Kanelfrästa körsbär med vaniljkräm

20 min Efterrätt
Kanelfrästa körsbär med vaniljkräm

Himmelska bär med lätt kanelsmak. En fullträff med den superenkla, lena vaniljkrämen.

Ingredienser

Körsbär
½ liter
2 msk
Ljust muscovadosocker
2 msk
Malen kanel
1 msk
Skållad mandel
1 dl

Vaniljkräm:

Vaniljstång
½
2 dl
Ljust muscovadosocker
1 msk

Gör så här

  • Kärna ev ur körsbären.
  • Hetta upp smöret i en stekpanna. Rör ner socker och kanel.
  • Blanda i körsbär och mandel och stek ca 2 min.
  • Skrapa fröna ur vaniljstången och blanda med smetana och socker.
  • Servera körsbären varma med vaniljkrämen.
Klart!

Vaniljstång kan bytas ut mot 0,5 krm vaniljpulver till 4 port. Vaniljpulver finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

430 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/kanelfrasta-korsbar-med-vaniljkram/