Kanelbrownies

40 min Buffé Efterrätt Fika
Frysbar
Kanelbrownies

Amerikanska brownies är en återkommande favoritkaka med choklad och nötter. Vi har lagt till en spännande kanelsmak.

Ingredienser

200 g
Mörk choklad
200 g
Ägg
4
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Malen kanel
2 tsk
Valnötter
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
  • Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel.
  • Rör först ner mjölblandningen i äggsmeten, och sedan chokladsmöret.
  • Klä en långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Lägg ut nötterna i ett jämnt mönster över smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska fortfarande vara lite lös.
  • Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kanelbrownies/