Kanarisk potatis med mojo rojo

Kanarisk potatis med mojo rojo

25 min Buffé Förrätt
Kanarisk potatis, eller papas arrugadas från spanskans "skrynklig potatis" , är underbara små saltkokta potatisar. Perfekta som snacks, tillbehör, tapas eller när när du vill drömma dig bort till Kanarieöarna. Dippa med fördel i en god sås. I det här receptet kör vi mojo rojo, som är den traditionella kompisen till denna kanariska specialitet. Vi rekommenderar små fasta potatisar, exempelvis delikatesspotatis. Färskpotatis lämpar sig tyvärr inte väl i den här rätten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kanarisk-potatis/

Gör så här

  • Börja med såsen.
  • Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och kryddor.
  • Tvätta potatisen.
  • Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i potatisen och koka den knappt mjuk.
  • Häll av vattnet och ånga av. Låt torka något tills skalet blir skynkligt.
  • Dippa den kanariska potatisen och njut.
Klart!
Energi:

320 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Delikatesspotatis
600 g
Vatten
5 dl
Grovt salt
5 dl
Mojo rojo-sås:
Äggula
1
Dijonsenap
1 tsk
1 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
1 krm
Paprikapulver
1 tsk
Hackad färsk timjan
1 msk
Cayennepeppar
1 krm