Kanarisk potatis med mojo rojo
25 min
•
Arbetstid: 15 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Kanarisk potatis, eller papas arrugadas från spanskans "skrynklig potatis" , är underbara små saltkokta potatisar. Perfekta som snacks, tillbehör, tapas eller när när du vill drömma dig bort till Kanarieöarna. Dippa med fördel i en god sås. I det här receptet kör vi mojo rojo, som är den traditionella kompisen till denna kanariska specialitet. Vi rekommenderar små fasta potatisar, exempelvis delikatesspotatis. Färskpotatis lämpar sig tyvärr inte väl i den här rätten.
Ingredienser
|
Delikatesspotatis
|
600 g |
|---|---|
|
Vatten
|
5 dl |
|
Grovt salt
|
5 dl |
Mojo rojo-sås:
|
Äggula
|
1 |
|---|---|
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
| 1 dl | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
1 krm |
|
Paprikapulver
|
1 tsk |
|
Hackad färsk timjan
|
1 msk |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
297 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 4,8 % | 3,5 g |
| Fett: | 60,7 % | 20,4 g |
| Kolhydrater: | 34,5 % | 25,2 g |