Kalvstek med smörig timjansky och varm couscoussallad

Kalvstek med smörig timjansky och varm couscoussallad

Betyg

(35 st)

Färska timjanblad i skyn och på den varma steken sprider underbara dofter vid bordet!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg kalvstek
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk torkad timjan

Couscoussallad:

  • 6 dl vatten
  • ¾ tsk salt
  • 3 dl couscous
  • 3 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 200 g zucchini
  • 2 tomater
  • 1 paprika röd eller orange
  • salt och peppar

Timjansky:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg steken i en ugnssäker form och krydda det runtom med salt och timjan. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 70°, ca 1 1/2 tim. Ta ut steken. Täck över steken med folie och låt den vila. Gör under tiden couscoussallad och timjansky. Couscoussallad: Koka upp vatten och salt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt couscous. Lägg på ett lock och låt det stå ca 5 min. Klicka ner smöret och rör couscousen luftig. Tärna zucchini, tomat och paprika grovt. Blanda grönsaker och couscous. Smaka ev av med salt och peppar. Timjansky: Sila ner steksky i en kastrull. Späd ev med vatten till 3 dl. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och vispa ner det. Låt koka upp och tillsätt timjan. Ta från värmen och låt det svalna något. Vispa ner smöret i klickar. Smaka ev av med salt. Skär steken i tunna skivor. Strö över timjan. Servera med couscoussallad och sky.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem