Kalvkotlett med krämiga parmesanbönor

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Kalvkotlett med krämiga parmesanbönor

Italieninspirerat med kalvkotlett som italienarna älskar! Bönor med smak av parmesan är gott till.

Ingredienser

Kalvkotletter med ben à ca 170 g
4
Purjolök
1
Cannellinibönor
ca 400 g
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 dl
Citron
rivet skal av 1
Körsbärstomater på kvist
20
Salt och peppar
Vatten
½ dl

Gör så här

  • Skiva purjolöken tunt. Häll av och skölj bönorna.
  • Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull 2–3 min. Tillsätt bönor, crème fraiche, vatten, citronskal och ½ tsk salt. Ta från värmen.
  • Salta och peppra kotletterna. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida.
  • Lägg i tomaterna med kvisten uppåt när ca 2 min av stektiden återstår.
  • Värm bönorna. Servera kotletterna med bönor och tomater.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

355 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/kalvkotlett-med-kramiga-parmesanbonor/