Kåltacos med portabellosvamp – Årets Rätt 2019
1 tim 20 min
Huvudrätt
•
David Lundqvist, Årets Kock 2018, fick i uppdrag att ta fram en rätt som skulle spegla sin tid och kunna serveras i både hem och restauranger. Resultatet är en vegetarisk smakfest.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Gör så här:
Om du vill prova en annan smak på majonnäsen – eller inte får tag på kimchi – prova att använda sriracha eller chilisås tillsammans med limesaft eller risvinäger.
Energi:
490 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 34 g |
Ingredienser
Tacoskal:
Spetskål
|
1 |
---|---|
Vatten
|
2 liter |
Salt
|
2 msk |
Svarta bönor:
Svarta bönor, ca 400 g, avrunna
|
1 burk |
---|---|
Röd chili, urkärnad och finhackad
|
½ |
Sesamolja
|
1 msk |
Limesaft
|
1 msk |
Japansk soja
|
1 msk |
Färsk koriander, hackad, även stjälkarna
|
1 dl |
Kimchimajonnäs till coleslaw:
Majonnäs
|
1 dl |
---|---|
Kimchi, finhackad
|
½ dl |
Limesaft
|
½ msk |
Japansk soja
|
1 tsk |
Portabellosvamp:
Portabellosvampar, stora
|
4 |
---|---|
Olivolja
|
5 dl |
Röd chili, urkärnad och skivad
|
1 |
Vitlöksklyftor, skalade och krossade
|
2 |
Färsk ingefära, skalad och skuren i mindre bitar
|
50 g |
Japansk soja
|
2 msk |
Lime, pressad saft
|
2 |
100 g | |
Salt
|
Till servering:
Böngroddar, sköljda
|
180 g |
---|---|
Rödlök, skalad och tunt skivad
|
1 |
Salladslökar, tunt skivade
|
2 |
Röd chili, urkärnad och tunt strimlad
|
1 |
Färsk koriander, plockade blad
|
1 kruka |
Olivolja
|
|
Flingsalt
|
|
Svartpeppar, nymalen
|