Kålsallad med sveciadressing och pepparnötter

Kålsallad med sveciadressing och pepparnötter

Betyg

(0 st)

Härlig kålsallad med blomkål, fänkål och rödkål som smakar av apelsin och chili. Toppa med sesamfrön, knapriga nötter, hyvlad ost och lyxig svecia-dressing.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 apelsin
  • 1 färsk röd chili
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 msk finstrimlad färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • ½ blomkål
  • 1 fänkål
  • ¼ rödkål
  • ½ savoykål

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Skala av det yttersta apelsinskalet med en potatisskalare och skär i långa strimlor. Koka strimlorna i lättsaltat vatten ca 1½ min och sila bort vattnet. Dela chilin, skär bort kärnhuset och skär i tunna strimlor. Koka upp smör, ingefära, apelsinjuice och salt. Sänk värmen och låt koka ihop 5 min. Dra av från värmen och tillsätt apelsinskal och chili. Skär ut stora buketter av blomkål. Hyvla blomkål, fänkål och rödkål tunt med mandolin eller skär tunt med kniv. Skär ner savoykålen i bitar, ca 3x3 cm. Blanda kål och apelsindressing och låt dra 1 timme. Skär bort det vita skalet av apelsinen och skär ut filéerna. Blanda apelsinfiléerna med kålsalladen och smaka av med salt. Hyvla osten.

Servering:

Hyvla osten. Toppa salladen med sesamfrön, pepparnötter och ost. Servera med sveciadressing.

Näringsvärden, per port exkl pepparnötter och dressing

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem