Kålrotssallad
Nytt

Kålrotssallad

20 min
En underbar krispig och syrlig kålrotssallad med smak av ingefära, lime, chili och koriander. Vi toppar denna sallad med krispiga jordnötter och krämig vitost. En sallad som antingen serveras som ensamrätt eller som tillbehör till kyckling, lax eller falafel!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalrotssallad/

Gör så här

  • Skala och grovriv kålrot och morot. Skala och finriv ingefära. Hacka koriander, både stjälkar och blad. Lägg allt i en skål.
  • Tillsätt olivolja, lime, chili flakes och salt. Blanda väl. Lägg upp på ett fat.
  • Toppa kålrotssalladen med jordnötter och smulad vitost.
Klart!
Energi:

255 kcal

Fiber: 4,9 g
Protein: 12,4 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 18,5 g

Ingredienser

Kålrötter
250 g
Morot
250 g
Färsk ingefära
50 g
Färsk koriander
1 kruka
Olivolja
2 msk
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk
Jordnötter, hackade
1 dl
150 g