Kålrotslåda
Buffé
Huvudrätt
Matlåda
Frysbar
•
Kålrotslåda är en traditionell rätt som ofta serveras på julbordet i Finland. Kålroten kokas mjuk, för att sedan blandas med grädde, ströbröd, ljus sirap, malen ingefära och muskotnöt. Kålrotslådan gratineras med ett täcke av ströbröd och lite smör. Ett gott vegetariskt inslag på julbordet!
Ingredienser
|
Kålrötter
|
1 kg |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Ströbröd
|
2 dl |
|
Ljus sirap
|
1 dl |
|
Malen ingefära
|
2 tsk |
|
Malen muskot
|
3 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
|
|
Salt
|
2 tsk |
|
Ägg
|
1 |
|
Ströbröd
|
2 msk |
| 50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
458 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 5,6 % | 6,3 g |
| Fett: | 57,1 % | 29,6 g |
| Kolhydrater: | 37,3 % | 42 g |