Kålrotslåda
Buffé
Huvudrätt
Matlåda
Frysbar
•

Kålrotslåda är en traditionell rätt som ofta serveras på julbordet i Finland. Kålroten kokas mjuk, för att sedan blandas med grädde, ströbröd, ljus sirap, malen ingefära och muskotnöt. Kålrotslådan gratineras med ett täcke av ströbröd och lite smör. Ett gott vegetariskt inslag på julbordet!
Ingredienser
Kålrötter
|
1 kg |
---|---|
3 dl | |
Ströbröd
|
2 dl |
Ljus sirap
|
1 dl |
Malen ingefära
|
2 tsk |
Malen muskot
|
3 krm |
Nymalen svartpeppar
|
|
Salt
|
2 tsk |
Ägg
|
1 |
Ströbröd
|
2 msk |
50 g |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
458 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 6 g |
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 42 g |
Fett: | 30 g |

