Kålrabbislaw med granatäpple och vitost

25 min
Kålrabbislaw med granatäpple och vitost

Frisk slaw med knapriga söta granatäpplekärnor på toppen. God till grillad kyckling, halloumi och lax. Den som föredrar en krämigare slaw blandar ner ett par deciliter turkisk matyoghurt.

Ingredienser

Kålrabbi
300 g
Morot
1
Granatäpple
1
150 g

Dressing:

Citron
saft av 1
Olivolja
2 msk
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm
Färsk mynta
1 kruka

Gör så här

  • Skala kålrabbin och strimla den. Skala moroten och strimla den med skalaren.
  • Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Smula osten grovt.
  • Blanda kålrabbi, morot, granatäpplekärnor och ost.
  • Rör ihop dressingen och häll den över slawen. Garnera med myntablad.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

175 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/kalrabbislaw-med-granatapple-och-vitost/