Kålmaja
                                
                                     40 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Kålmaja är ett gott och lättlagat alternativ till kålpudding eller kåldolmar. Tänk på att steka vitkålen riktigt länge och gyllene för att få fram de söta tonerna. Servera krämig kålmaja med potatis och inlagd gurka.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Vitkål
                                            
                                     | 450 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
| 25 g | |
| 
                                            
                                                Ljus sirap
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Nötfärs
                                            
                                     | 400 g | 
| 3 dl | |
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Köttbuljong
                                            
                                     | 1 tärning | 
| 
                                            
                                                Kinesisk soja
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Tillbehör:
| 
                                            
                                                Potatis
                                            
                                     | 900 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Saltgurkor
                                            
                                     | 4 | 
| 
                                            
                                                Finhackad bladpersilja
                                            
                                     | 1 msk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
684 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,8 g | 
| Protein: | 16,6 % | 28 g | 
| Fett: | 51 % | 39,4 g | 
| Kolhydrater: | 32,4 % | 54,5 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
     
    