Källarfranska
Brunch
Buffé
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
Källarfranska måste väl ändå vara den mest omtyckta ljusa brödbullen vi har. Källarfranskan är underbar nybakad med smör och ost. Bullarna går bra att frysa in och ta fram och värma på lätt i ugnen, så blir de som nybakade. Servera till frukost, mellanmål eller kvällsfikat.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 5 dl | |
| 20 g | |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Vetemjöl eller vetemjöl special (ca 700 g)
|
11- 12 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
150 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 11,4 % | 4,2 g |
| Fett: | 13,6 % | 2,3 g |
| Kolhydrater: | 75 % | 27,6 g |