Kall sås till lax
10 min
Middag
•
&format=webp)
En kall gräddfilssås smaksatt med stenbitsrom, hackade örter, dijonsenap och citronskal passar alldeles utmärkt till lax i olika former. Rör gärna ihop såsen i god tid innan servering så smakerna hinner sätta sig. Denna sås är även god att servera till panerad fisk!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
3 dl | |
Stenbitsrom
|
2 msk |
Färsk gräslök, finskuren
|
2 msk |
Rödlök, finhackad
|
2 msk |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Stenbitsrommen kan bytas ut mot tångcaviar.
Näringsvärden, per port
Energi:
124 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 11,8 % | 3,6 g |
Fett: | 68,5 % | 9,6 g |
Kolhydrater: | 19,7 % | 6 g |

