Kall sås till lax
10 min
•
Arbetstid: 10 min
Middag
Tillbehör
•
En kall gräddfilssås smaksatt med stenbitsrom, hackade örter, dijonsenap och citronskal passar alldeles utmärkt till lax i olika former. Rör gärna ihop såsen i god tid innan servering så smakerna hinner sätta sig. Denna sås är även god att servera till panerad fisk!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
| 3 dl | |
|
Stenbitsrom
|
2 msk |
|
Färsk gräslök, finskuren
|
2 msk |
|
Rödlök, finhackad
|
2 msk |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Stenbitsrommen kan bytas ut mot tångcaviar.
Näringsvärden, per port
Energi:
124 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 11,8 % | 3,6 g |
| Fett: | 68,5 % | 9,6 g |
| Kolhydrater: | 19,7 % | 6 g |