Kalkonfilé i ugn

45 min Lunch Middag
Kalkonfilé i ugn

Saftig kalkonfilé i ugn med matig rotfruktsallad och en klick smaksatt crème fraiche är en enkel och god måltid att servera till vardags. Se till att få en fin stekyta på kalkonfilén innan den skjutsas in i ugnen. Får du mat över funkar det fint att spara till matlåda dagen efter.

Nytt

Ingredienser

Kalkonfilé
600 g
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
25 g
Färsk timjan
1 kvist
Vitlöksklyftor
2

Rotfruktssallad:

Kvarngryn
3 dl
Morot
250 g
Palsternacka
250 g
Olivolja
1 msk
Grönkål (skott)
100 g
Röda äpplen
2
Äppelcidervinäger
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Torka kalkonbröstfiléerna torra. Salta och peppra på båda sidor.
  • Hetta upp smör i en stekpanna och stek kalkonbrösten gyllene runt om. Tillsätt timjan och krossade vitlöksklyftor. Ös kalkonen med smöret i någon minut.
  • Lägg över bröstfiléerna i en ugnstålig form och tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 72°.

Rotfruktsallad:

  • Koka kvargrynen enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av genom en finmaskig sil.
  • Skala morot och palsternacka. Skär i jämnstora bitar. Lägg på en plåt och ringla över olivolja. Rosta i ugnen tillsammans med kalkonen i ca 20 min, tills gyllene.
  • Skölj grönkålsskotten och lägg i en stor salladskål.
  • Skölj och kärna ur äpplena. Skär i klyftor och lägg i skålen tillsammans med grönkålsskotten.
  • Tillsätt kvarngryn och rostade rotfrukter. Blanda runt till en matig sallad och smaka av med äppelcidervinäger, salt och svartpeppar.
  • Servera kalkonfilé i ugn med rotfruktssallad och en klick smaksatt crème fraiche.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

566 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,9 g
Protein: 31,9 % 44,4 g
Fett: 29,8 % 19,1 g
Kolhydrater: 38,3 % 53,3 g
https://www.arla.se/recept/kalkonfile-i-ugn/