Kalkonfilé i ugn
45 min
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Saftig kalkonfilé i ugn med matig rotfruktsallad och en klick smaksatt crème fraiche är en enkel och god måltid att servera till vardags. Se till att få en fin stekyta på kalkonfilén innan den skjutsas in i ugnen. Får du mat över funkar det fint att spara till matlåda dagen efter.
Nytt
Ingredienser
Kalkonfilé
|
600 g |
---|---|
Flingsalt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
25 g | |
Färsk timjan
|
1 kvist |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Rotfruktssallad:
Kvarngryn
|
3 dl |
---|---|
Morot
|
250 g |
Palsternacka
|
250 g |
Olivolja
|
1 msk |
Grönkål (skott)
|
100 g |
Röda äpplen
|
2 |
Äppelcidervinäger
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
2 dl |
Gör så här
Rotfruktsallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
566 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,9 g |
Protein: | 31,9 % | 44,4 g |
Fett: | 29,8 % | 19,1 g |
Kolhydrater: | 38,3 % | 53,3 g |

