Kalkon med frukter
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Gör det lätt! Använd kalkonfiléer i stället för hel fågel.
Ingredienser
|
Kalkonfilé
|
800 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Gräslök
|
250 g |
|---|---|
|
Äpplen
|
3 |
|
Katrinplommon
|
100 g |
| 3 dl | |
|
Kycklingfond
|
3 msk |
|
Japansk soja
|
1 tsk |
|
Vitt vin
|
1 dl |
|
Calvados eller konjak
|
ev 2 msk |
|
Hackad färsk timjan
|
½ dl |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Valnötter
|
½ dl |
|
Klyftpotatis
|
650 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Den färska timjan kan även bytas ut mot 1 tsk torkad och kalkonfilén kan bytas ut mot urbenat kalkonlår.
Näringsvärden, per port
Energi:
588 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g |
| Protein: | 25,8 % | 37,3 g |
| Fett: | 39,2 % | 26,1 g |
| Kolhydrater: | 31,1 % | 45 g |