Kafta - köttfärskebab
                                
                                     30 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    En smakrik och kryddig kebab som lagas enkelt i ugn. Servera i libabröd med krämig vitlökssås, grillade grönsaker och massor av färsk persilja – en perfekt vardagsfavorit med smak av Mellanöstern.
Ingredienser
Köttfärskebab:
| 
                                            
                                                Nötfärs eller lammfärs
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor, finhackad
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Bladpersilja, hackad
                                            
                                     | 50 g | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Malen spiskummin
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Malen kardemumma
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Malen kanel
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Malen kryddnejlikor
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Paprikapulver
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Nymalen svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Rödlökar
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Tomater
                                            
                                     | 4 | 
| 
                                            
                                                Sivri gröna paprikor
                                            
                                     | 8 | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
Vitlökssås:
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta, finhackad
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Citron, finrivet skal
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Pressad citronsaft
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Nymalen svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Gemsallad
                                            
                                     | 2 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Libabröd
                                            
                                     | 4 | 
| 
                                            
                                                Bladpersilja
                                            
                                     | 50 g | 
Gör så här
Köttfärskebab:
Vitlökssås:
Till servering:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
691 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,9 g | 
| Protein: | 24 % | 40,8 g | 
| Fett: | 36,6 % | 28,6 g | 
| Kolhydrater: | 39,4 % | 66,9 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
    