Jultryffel

Jultryffel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(55 st)

Tryffel är ett måste till julen. Att njuta av framför teven, vid paketöppningen eller för att runda av de digra måltiderna som hör julen till. Receptet går utmärkt att halvera.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 80 st

Tryffel

Dopping

  • 200 g mörk choklad

Rullning

  • malen kanel
  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Lägg chokladen i en bunke. Koka upp grädde, glykos, glögg, pepparkakskrydda och slå det över chokladen. Klicka i smöret och låt stå någon minut. Rör om kraftigt med en slickepott till en slät tryffel och smaka av med konjak. Plasta och ställ i kyl tills tryffeln har stelnat, ca 2 tim. Rulla tryffelsmeten till små bollar och ställ tillbaka i kylen någon timme. Blanda kanel och florsocker. Hacka chokladen och smält den i micro eller vattenbad. Rulla varje tryffelkula i choklad och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna lite och rulla sedan i kanel- och florsockerblandningen.

Så lyckas du med tryffeln

Näringsvärden, per st

  • Energi: 70 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem