Jultryffel

Jultryffel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(64 st)

Tryffel är ett måste till julen. Att njuta av framför teven, vid paketöppningen eller för att runda av de digra måltiderna som hör julen till. Receptet går utmärkt att halvera.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 80 st

Tryffel

  • 250 g mjölkchoklad, hackad
  • 250 g mörk choklad, hackad
  • 2½ dl Arla® vispgrädde
  • ½ dl glykos
  • 1½ dl glögg
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 50 g Arla® Svenskt Smör, osaltat Normalsaltat 82%
  • 1 msk konjak

Dopping

  • 200 g mörk choklad

Rullning

  • malen kanel
  • florsocker

Gör så här

Gör så här

Lägg chokladen i en bunke. Koka upp grädde, glykos, glögg, pepparkakskrydda och slå det över chokladen. Klicka i smöret och låt stå någon minut. Rör om kraftigt med en slickepott till en slät tryffel och smaka av med konjak. Plasta och ställ i kyl tills tryffeln har stelnat, ca 2 tim. Rulla tryffelsmeten till små bollar och ställ tillbaka i kylen någon timme. Blanda kanel och florsocker. Hacka chokladen och smält den i micro eller vattenbad. Rulla varje tryffelkula i choklad och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna lite och rulla sedan i kanel- och florsockerblandningen.

Så lyckas du med tryffeln

Näringsvärden, per st

  • Energi: 70 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag