Julstjärna
1 tim 30 min
•
&format=webp)
Denna julstjärna blir som ett smycke på fikabordet. Den är smaksatt med mycket grovmalen kardemumma. När den fortfarande är varm penslas den med varm sockergrädde. Detta gör bullen extra saftig!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
2½ dl | |
100 g | |
Strösocker
|
½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Vetemjöl
|
7- 8 dl |
Fyllning:
100 g | |
Strösocker
|
½ dl |
Malen kanel
|
2 msk |
Pensling och garnering:
1 dl | |
Rårörsocker
|
1 dl |
2 msk | |
Florsocker, till garnering
|
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per bit
Energi:
299 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 36 g |
Fett: | 15 g |

