Julskinka med kål och hasselbackspotatis
1 tim
Huvudrätt
Middag
•
Servera julskinkan med gräddstuvad brysselkål och krispig hasselbackspotatis. Underbart gott med smaker som passar perfekt ihop!
Ingredienser
Hasselbackspotatis:
|
Jämnstor potatis
|
800 g |
|---|---|
| 30 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Ströbröd
|
1 msk |
Gräddstuvad kål:
|
Färsk eller fryst grönkål
|
500 g |
|---|---|
|
Skinkspad eller grönsaksbuljong
|
3 dl |
| 2 msk | |
| 3 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Ljus sirap
|
½ msk |
Till servering:
|
Julskinka
|
350 g |
|---|
Gör så här
Hasselbackspotatis:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
669 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,1 g |
| Protein: | 16,8 % | 27,6 g |
| Fett: | 57,2 % | 43,3 g |
| Kolhydrater: | 26 % | 42,9 g |