Julsallad
15 min
Tillbehör
•
Lägg upp denna vackra sallad som en julig krans. Salladen innehåller många av julens smaker, så som dadlar, fikon, nötter, ädelost och lingon. Lägg en hel bit Kvibille® ädel i mitten och servera på julens alla kalas!
Ingredienser
|
Grönkål eller svartkål
|
200 g |
|---|---|
| 140 g | |
|
Dadlar
|
4 |
|
Färska fikon
|
2 |
|
Päron
|
1 |
|
Frysta lingon
|
½ dl |
|
Oxalis
|
1 kruka |
Dressing:
|
Skånsk senap
|
1 tsk |
|---|---|
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Citron, pressad saft
|
½ |
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
Kanderade valnötter:
|
Strösocker
|
¾ dl |
|---|---|
|
Vatten
|
1 msk |
|
Valnötter
|
1 dl |
Gör så här
Kanderade valnötter:
Julig krans:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
492 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,7 g |
| Protein: | 9 % | 10,9 g |
| Fett: | 57,7 % | 32,1 g |
| Kolhydrater: | 33,3 % | 40,3 g |
Video
Julkrans vs. köttkrans
Sanna Jörnvik står i köket och har bjudit in Jasmine Gustafsson för att tillsammans laga en fräsch julsallad.