Julsallad
15 min
Tillbehör
•
&format=webp)
Lägg upp denna vackra sallad som en julig krans. Salladen innehåller många av julens smaker, så som dadlar, fikon, nötter, ädelost och lingon. Lägg en hel bit Kvibille® ädel i mitten och servera på julens alla kalas!
Ingredienser
Grönkål eller svartkål
|
200 g |
---|---|
140 g | |
Dadlar
|
4 |
Färska fikon
|
2 |
Päron
|
1 |
Frysta lingon
|
½ dl |
Oxalis
|
1 kruka |
Dressing:
Skånsk senap
|
1 tsk |
---|---|
Dijonsenap
|
1 tsk |
Citron, pressad saft
|
½ |
Olivolja
|
3 msk |
Flytande honung
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Kanderade valnötter:
Strösocker
|
¾ dl |
---|---|
Vatten
|
1 msk |
Valnötter
|
1 dl |
Gör så här
Kanderade valnötter:
Julig kran:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
492 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,7 g |
Protein: | 9 % | 10,9 g |
Fett: | 57,7 % | 32,1 g |
Kolhydrater: | 33,3 % | 40,3 g |
Video
Julkrans vs. köttkrans
Sanna Jörnvik är på "side by side"-humör och har bjudit in Jasmine Gustafsson för att göra en fräsch julsallad.

